ΕΛΟΥΝΤΑ ΠΙΤΣΑ DELIVERY



LIVE STREAMING 


ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849

Η Ελούντα είναι ένα ψαροχώρι του νομού Λασιθίου στην βόρεια ακτή του νησιού της Κρήτης που αποτελεί μέρος του του Άγίου Νικολάου . Είναι παραθαλάσσιος και δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Σε μεγάλο βαθμό την επισκέπτονται VIPs για τα παραθαλάσσια θέρετρα πολυτελείας . Απέναντι της βρίσκεται ένα νησί πόλυ μικρό που ονομάζεται Σπιναλόγκα που περικλείεται βόρεια από τον κόλπο της Ελούντας .

 Ο δρόμος πρός την Ελούντα από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα σε μήκος ακολουθόντας την ακτή , καθώς ανεβαίνει προς την κορυφή ενός μικρού βουνού . Το μικρό χώριο της Πλάκας (Λασίθι) , με θέα το νησί της Σπιναλόγκας απέχει μόλις 5 χλμ. από την κεντρική πλατεία της Ελούντας κατευθυνόμενοι βόρεια μακριά από τον Άγιο Νικόλαο . Οι κάτοικοι της ζούσαν τις οικογένειές τους από τη γεωργία, το ψάρεμα, την παραγωγή αλατιού στις ενετικές αλυκές και την εξόρυξη της ακονόπετρας
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849
IERAPETRA WEB TV


Καλώς ήλθατε στην οικογενειακή μας ταβέρνα - πιτσαρία "Αριάδνη" 
Ξεκινήσαμε το 1992 χρησιμοποιόντας μόνο αγνά υλικά όπως ελαιόλαδο παραγωγής μας, λαχανικά απο τη γειτονιά μας και φρέσκα κρητικά κρέατα και ψάρια. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και σήμερα να καλώσορίζουμε όλους τους φίλους μας και πελάτες μας. 
Στην καλαίσθητα διακοσμημένη και κλιματιζόμενη αίθουσα μας οργανώνουμε κάθε μορφής εκδήλωση (Βαπτίσεις, Δεξιώσεις, Γενέθλια, κ.α)


Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική.

Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.

Το έδεσμα έχει ιταλική προέλευση και η λέξη εμφανίστηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στη Νάπολη. Σήμερα, μαζί με τα μακαρόνια (σπαγγέτι) θεωρείται κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό φαγητό. Η κυβέρνηση της χώρας προστατεύει με νόμο την παραδοσιακή ιταλική πίτσα[1]. Βέβαια, σύγχρονες μελέτες αναφέρουν πως η πίτσα μάλλον οφείλει το σχήμα της στους Πέρσες, οι οποίοι κατά τις εκστρατείες τους έψηναν ψωμί στις στρογγυλές ασπίδες τους. Η σύλληψη όμως της ιδέας της πίτσα (στρογγυλή βάση απο ζύμη ψωμιού και επάνω στρώση απο τυρί, ελαιόλαδο, λαχανικά και μυρωδικά) έγινε στην Αρχαία Ελλάδα

 όπου το φαγητό αυτό ονομάζονταν πλακούντας και στα Βυζαντινά χρόνια πίτα[6]. Η πίτα των Βυζαντινών είναι η βάση της σύγχρονης ιταλικής πίτσα η οποία δημιουργείται με την είσοδο της ντομάτας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τον 19ο αιώνα.


Βασική ζύµη για πίτσα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο (και τα βότανα προαιρετικά). Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού,

 τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.

 Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.


 Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και πιο τραγανή. 
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849



Πασπαλίζοντας το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας. Διατηρείται στο ψυγείο για τρεις μέρες καλυμμένη με μεμβράνη και δύο μήνες στην κατάψυξη.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" στις 28/10/2011.


συνταγές για σπιτική πίτσα


Οι σπιτικές πίτσες είναι περισσότερο υγιεινές και δεν συγκρίνονται γευστικά με καμία «έτοιμη». Δείτε τις συνταγές που ακολουθούν και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
undefined
Βασική συνταγή για ζύμη
Τι θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι


Τι θα κάνετε: Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο -λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.

 Όταν το μίγμα αρχίσει να παίρνει μορφή, ζυμώνετε για περισσότερο από 5 λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει ακόμα στα χέρια, βάλτε λίγο ακόμα αλεύρι.

 Αντίθετα αν είναι πολύ σκληρή, βάλτε λίγο νερό. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα για περίπου μια ώρα ώστε να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε 2 κομμάτια έτσι ώστε να βγουν δύο πίτσες. Ανοίγετε τη ζύμη, πιέζοντας με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιώντας πλάστη. 
Πίτσα Αλλαντικών
Τι θα χρειαστείτε
20 φέτες ζαμπόν
20 φέτες γκούντα
5 φέτες μπέικον
2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
μανιτάρια. (Τα υλικά της γέμισης μπορούν να μετατραπούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
μουστάρδα

Τι θα κάνετε: Απλώνετε με ένα πινελάκι πάνω στη ζύμη μουστάρδα (μην είστε διστακτικοί δίνει μια ωραία γεύση στη ζύμη), έπειτα στρώνετε τις φέτες του ζαμπόν, πάνω από το ζαμπόν ρίχνετε την κέτσαπ (όσο χρειαστεί για να αλειφτούν όλες οι φέτες του ζαμπόν) ή το κουτί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες αφού όμως τις έχετε βράσει με λίγη ζάχαρη και αλάτι και έχουν φύγει τα πολλά υγρά. Πασπαλίζετε με ρίγανη (προσοχή μην το παρακάνετε και σας πικρίσει), συνεχίζετε με το μπέικον, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και στο τέλος στρώνετε από πάνω το γκούντα.


 Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και κομματάκια βούτυρο στο τέλος, δεν το κρίνω όμως απαραίτητο μιας που το τυρί βγάζει αρκετό.Βάζετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς και την αφήνετε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να δείτε ότι η ζύμη έχει φουσκώσει, τότε ανεβάζετε θερμοκρασία στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω, ο αέρας δεν είναι συνιστάται γιατί ξεραίνει την πίτσα).


 Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον τύπο κουζίνας, η πίτσα είναι έτοιμη όταν το ζυμάρι από κάτω καθώς και η επιφάνεια του τυριού έχει πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849


Συνταγή: sintagespareas.gr
Χωριάτικη πίτσα
Τι θα χρειαστείτε
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 μπάλα (125 γραμμ.) μοτσαρέλα
1½ φλ. τσαγιού κυβάκια φέτας
1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες
4 ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
Τι θα κάνετε: Απλώνετε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό 1 εκ. γύρω γύρω. Πασπαλίζετε τα τυριά, αφού έχετε κόψει τη μοτσαρέλα σε φέτες. Στρώνετε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, τις ελιές. Τέλος, στρώνετε τις ροδέλες κρεμμυδιού και την πιπεριά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 15΄-20΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η πίτσα.


Συνταγή: argiro.gr
Πίτσα με 4 τυριά
Τι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένη
1 φλιτζάνι έμενταλ (emental), τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί κορκονζόλα (gorgonzola), τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα (ricotta), ελαφρά λιωμένο
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (σε σκόνη)
Τι θα κάνετε: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220oC. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ με το ελαιόλαδο, νερό, ζάχαρη, κρεμμύδια, αλάτι, μαύρο πιπέρι, και ρίγανη.


 Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας και αφήστε την να σταθεί για 20 λεπτά και να μαριναριστεί με τα αρωματικά. Μπορείτε να ετοιμάσετε την σάλτσα κατά την διάρκεια που ετοιμάζετε την ζύμη και να την έχετε έτοιμη όταν την χρειαστείτε. Απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε. Αραδιάζετε ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα τα τυριά. Ψήστε για 20-25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ψηθεί καλά το κάτω μέρος του φύλου και το τυρί να λιώσει εντελώς. Σερβίρετε ζεστή.
Συνταγή: xs-recipes.com
Πίτσα ρόκα παρμεζάνα
Τι θα χρειαστείτε
250 γρ. ντοματάκι κονκασέ Pummaro
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
50 γρ. παρμέζανα
1 σκ. σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο Άλτις
5-6 φέτες προσούτο
3-4 φύλλα βασιλικού
10 φύλλα ρόκας
Ρίγανη
Αλάτι
Τι θα κάνετε: Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μπολ το ντοματάκι, το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη, τα φύλλα ρόκας, τον βασιλικό και το σκόρδο. Αφού ανοίξετε το ζυμάρι και το τοποθετήσετε σε ταψί (προτιμότερο το ταψάκι να είναι των 30 εκατοστών), προσθέτετε τη σάλτσα, απλώνοντάς τη από μέσα προς τα έξω αφήνοντας ένα κενό 5εκ. από την άκρη του ζυμαριού. Στη συνέχεια τοποθετείτε από έξω προς τα μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα. Τοποθετείτε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο (280 βαθμούς) και σε 8 λεπτά την βγάζετε. Αφού την βγάλετε από τον φούρνο, προσθέτετε το προσούτο,


 τα φύλλα της ρόκας και τις φλύδες της παρμεζάνας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Το ελαιόλαδο που θα ρίξετε στο τέλος από πάνω είναι η τελευταία πινελιά.

- See more at: http://www.mama365.gr/3933/4-syntages-gia-spitikh-pitsa.html#sthash.SWHSGj9I.dpuf
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849

ιταλική πίτσα μαργαρίτα αλά Ελίζαμπεθ

Για μας στο pandespani υπάρχει μόνο μια πίτσα στο κόσμο... η ιταλική. Αυτή με τη λεπτή τραγανή ζύμη και όχι  αυτές με τη σπογγώδη λαδωμένη ψωμούρα των ντελιβεράδικων. Αυτή που έχει λευκή φρέσκια μοτσαρέλα και όχι αυτές με τις πληθωρικές ποσότητες από ένταμ, γκούντα και τα λοιπά τυριά, ακόμη και μοτσαρέλα σε εκδοχή τούβλου, που κάνουν λιπαρές κόρδες λειτουργώντας ως διατροφικές βόμβες. 


Αυτή με την λιτότητα των υλικών και ξεκάθαρη μονοδιάστατη γευστική άποψη και όχι τις διάφορες "σπέσιαλ" που λειτουργούν στη λογική βάλε απ' όλα να 'σαι σίγουρος ότι θα χορτάσεις και οι οποίες μοιάζουν σαν ξεχειλισμένα πιάτα από κακό επαρχιακό μπουφέ. Όχι, για μας αυτές δεν είναι πίτσες, αλλά η χειρότερη μορφή ταχυφαγικής διατροφής.

pizza-la-Montecarlo - RomeΑν υπάρχει κάποιο δίλημμα σχετικό με την πίτσα είναι το ποιός κάνει την καλύτερη πίτσα στην Ιταλία, όπου η διαμάχη μεταξύ της Antica pizzeria Brandi της Νάπολης που υποστηρίζει η Pandespani και της pizzeria la MONTECARLO στη Ρώμη που λέω εγώ, οφείλεται μόνο στο ότι  απλά ο καθένας μας δεν έχει επισκεφτεί το μέρος που υποστηρίζει ό άλλος. Μέχρι να μας αναλύσει στο προσεχές μέλλον η Pandespani την ναπολιτάνικη εκδοχή που θεωρείται και το μέρος όπου ξεκίνησε η πίτσα μαργαρίτα,
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849

 να σας πω εγώ για τα δικά μου.
Την πρώτη φορά που βρέθηκα στο La Montecarlo με πήγε η πρώην σύζυγός μου, Ελίζαμπεθ (Ιταλίδα εκ Ρώμης, αλλά μεγαλωμένη ανά τον κόσμο), όπου πάθαμε τέτοιο τρελό έρωτα με το μέρος, ώστε κάθε φορά που βρισκόμασταν στη Ρώμη (που ήταν συχνά) 


τρώγαμε τα μισά μεσημέρια εκεί. Μιλάμε για μια απλή τρατορία όπου επώνυμοι και ανώνυμοι, γηγενείς και τουρίστες κάνουν ουρά για να βρουν τραπέζι, η παραγγελία γίνεται σε ελάχιστα λεπτά αφού καθήσεις και εντός πενταλέπτου καταφθάνουν οι πίτσες -από ξυλόφουρνο βέβαια- τόσο λεπτές, τραγανές και φινετσάτες που ένας κανονικός άνθρωπος άνετα τρώει πάνω από μία στο επόμενο πεντάλεπτο.




 Το Montecarlo σύντομα γνώρισαν και οι κόρες μας, που επίσης έχουν γίνει φανατικές οπαδοί, δηλώνοντας συχνά ότι είναι "το καλύτερο φαγητό τους". Κάπως έτσι, σύντομα στα σπίτια μας η ζήτηση για πίτσα, έγινε εβδομαδιαία "απαίτηση".


 Όμως, αυτή η απλή ανάγκη δεν μπορούσε να καλυφθεί από ντελίβερι, μια και η γνήσια ιταλική πίτσα στη πραγματικότητα "δεν μεταφέρεται", γιατί και η ζύμη χάνει την τραγανότητά της και η μοτσαρέλα γίνεται μαστιχωτή σαν χαλούμι... άσε που τα 8-10 € που κάνει η πίτσα που παραγγέλνεις, πραγματικά δεν αξίζουν το αποτέλεσμα που φτάνει σπίτι.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849

 Η  Ελίζαμπεθ λοιπόν, με τις ιταλικές της "άκρες", βρήκε κίλερ συνταγή και εδώ και ένα χρόνο τα ντελίβερι καταργήθηκαν γιατί πετυχαίνουμε καλύτερο αποτέλεσμα με το ένα τρίτο του κόστους και χωρίς ιδιαίτερο κόπο φτιάχνοντας την πίτσα σπίτι.


 Παρασκευές επίσης συνήθως, παίζει πίτσα night, όπου αριβάρουν παππούς και γιαγιά να βοηθήσουν, μια και τις 4 πίτσες της συνταγής, σπάνια τις καταφέρνουμε μόνοι μας. Ειδικά αν έχετε παιδιά, σας  προτείνω ανεπιφύλακτα την καθιέρωση της εν λόγω βραδιάς, όπου με την ευκαιρία τους μαθαίνετε κιόλας τη σωστή γεύση της πίτσας. Αφήστε που στη συγκεκριμένη εκδοχή είναι και πολύ ελαφριά!
italiki pizza margarita


Προετοιμασία: Εύκολη, απλή και πολύ οικονομική συνταγή με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από οποιοδήποτε ντελίβερι. 10 λεπτά για τη ζύμη, άλλα 10 για τη σάλτσα, μισή ώρα αναμονής και μετά τελική ετοιμασία και ψήσιμο ανά 2 στο φούρνο, περίπου άλλη μισή ώρα δουλειά στη κουζίνα.
Υλικά για 4 πίτσες διαμέτρου 35 εκατ. (4-6 άτομα)
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
300 χλιαρό νερό (30° -35° C)
13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη πίτσα
πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρι ξεφλουδισμένες (ή 400 γρ. χυμό ντομάτας)
μια σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
4 φρέσκιες μοτσαρέλλες κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
1 κ.σ. ελαιόλαδο για τα ταψιά
zimi gia italiki pizzazimi gia italiki pitsaΕτοιμάζετε τη ζύμη: Σε μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA  ARIADNE  ELOYNDA                          GREECE THL DELIVERY 2841041849

 Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.


Σημείωση: Εάν υπάρχει συσκευή multi-mix, η διαδικασία είναι ίδια ξεκινώντας από την ταχύτητα 2. Όταν βάλετε το ελαιόλαδο ανεβάζετε σε ταχύτητα 3 για 1 λεπτό περίπου.
Αφήνετε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
saltsa ntomatas gia syntagi italikis pitsasasyntagi italikis pitsasitaliki pitsa sto spitipizza italiki syntagiΕτοιμάζετε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο απ' το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει, μέχρι να είναι έτοιμη η βάση από τις πίτσες.
Φτιάχνετε τις πίτσες: Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες.

Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας, Την χωρίζετε σε 4 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη με ξύλο ώστε να γίνει κυκλική. Την βάζετε στο ειδικό ταψάκι για πίτσες (αν δεν έχετε μπορείτε να τη βάλετε σε κάποιο κυκλικό ταψί), αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε αν χρειαστεί τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού.

Σε κάθε πίτσα απλώνετε με φειδώ την σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα (όχι πάνω από μισό φλυτζάνι ανά πίτσα, περίπου) χωρίς να βάλετε την μοτσαρέλα ακόμη από πάνω για να μην παραψηθεί.

http://www.pandespani.com/syntages/italiki-pizza-margarita-apli-kai-efkoli/



Βρισκόμαστε στον κεντρικό δρόμο της Ελούντας (Α. Παπανδρέου 64)
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Στο τηλέφωνο28410-41849
Στο Fax28410-41849

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤV PIZZARIA ARIADNE  ELOYNDA                           GREECE THL DELIVERY 2841041849