ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΗΟLIDAYS

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΚΤΥΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2842041133-FAX 2842041123

ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ AYTOPLEI









Ανατολή Ιεράπετρας

Χωριό του Ανατέλλοντος ηλίου όπως δηλώνει το όνομα του. Οι αχτίνες που χρυσίζουν, φωτοδοτούν την Ανατολή, τους μετέωρους βράχους, τον Τίμιο Σταυρό, τις Δρυγιές, τα Καρκάσα, σου δίνουν την εντύπωση ότι ο ήλιος συνεχώς ανατέλλει. Παλιό, ιστορικό, παραδοσιακό χωριό 17 ΚΜ βορειοδυτικά της Ιεράπετρας σε υψόμετρο 600 Μ. Τα σπίτια του ορατά από τον κάμπο σαν λευκά περιστέρια, είναι φωλιασμένα στο οχυρό βουνό της Ανατολής.




Τόπος προνομιακός, των λογίων, των Νοταρίων των καθηγητών Πανεπιστημίου με σπουδαία Ιστορία και πολιτισμό.
Την δεκαετία του 70 οι περισσότεροι κάτοικοι της Ανατολής κατέβηκαν στον κάμπο και ασχολούνται με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Ίδρυσαν μαζί με κατοίκους από άλλα χωριά τους συνοικισμούς Στόμιο, Νέα Ανατολή, Αμμουδάρες. Το μικρό γραφικό χωριό Καλόγεροι που σύμφωνα με την παράδοση κτίστηκε από κάποιο Τούρκο Αγά ανήκει στην Ανατολή. Αναφέρεται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Το 1583 μαζί με τους Καλογέρους είχε 666 κατοίκους. 


ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΚΤΥΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2842041133-FAX 2842041123
Το 1951 με 897 και το 2001 μαζί με την Νέα Ανατολή 1235 κατοίκους. Υπάρχει ερειπωμένος ο Πύργος του Ενετού φεουδάρχη βόρεια του χωριού. Ανέδειξε σπουδαίους πνευματικούς ανθρώπους όπως τον Αντώνιο Δαμιλά κωδικογράφο και τυπογράφο,


 τον Νείλο Δαμιλά, λόγιο Ιερομόναχο στη Μονή Καρκασίων, τον Δημήτριο Δαμιλά αδελφό του Αντωνίου κωδικογράφο και τυπογράφο στο Μιλάνο που το 1476 εξέδωσε την “Ελληνική Γραμματική”. Τον Άνθιμο Ντόνο, τον Ιωάννη Ολόκαλο που τα νοταριακά του έγγραφα εκδόθηκαν πρόσφατα και είχε έδρα τις Δρυγές μια καταπληκτική τοποθεσία ανατολικά του χωριού, με τρεχούμενα νερά, ταβέρνα με θέα την Ιεράπετρα και το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής. Σπουδαίο λοιπόν πνευματικό κέντρο η Ανατολή με σχολείο στην Ενετοκρατία και κρυφό σχολείο στην Τουρκοκρατία.


Η περιοχή της Ανατολής, θέσις οχυρά, ανέδειξε κορυφαίους αγωνιστές στην τουρκοκρατία, τον Εμμανουήλ Λακέρδα γενικό αρχηγό της Ιεράπετρας, τον Ιάκωβο Μαχαιρά, τον Αθανάσιο Μπαρμπεράκη και τον Γεώργιο Μπεκιάρη.
  
Πλούσια η ιστορία της και οι αγώνες σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Πολλά τα εκκλησιαστικά της μνημεία, οι Μονές, οι μεγάλης τέχνης Βυζαντινές εικόνες.
Ο παλιός παραδοσιακός οικισμός της Ανατολής έμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο, με τα πετρόχτιστα σπίτια,



 τα σοκάκια, την παλιά Κάτω Βρύση. Πριν από μια πενταετία μπήκε σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης, χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός οικισμός και σήμερα χτίζονται με πέτρα οικίες και τουριστικά καταλύματα, εξαιρετικής αισθητικής.
Σε λίγα χρόνια η Ανατολή Ιεράπετρας θα είναι ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης, με το θαυμάσιο κλίμα, την καταπληκτική θέα, το απαράμιλλο φυσικό της τοπίο με το οποίο ασχολήθηκε το μουσείο φυσικής Ιστορίας της Κρήτης και εξέδωσε σχετικό έντυπο.

Η Ανατολή όπως και οι Ανατολιώτες έχουν και σήμερα επιτυχίες στον Αγροτικό, Τουριστικό, Πνευματικό τομέα. Προσωπικότητες καταγόμενες από το χωριό δεσπόζουν στην πολιτική, κοινωνική, πνευματική ζωή του τόπου μας. Δήμος η Ανατολή στις αρχές του 20ου αιώνα, κοινότητα μετά και σήμερα Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Ιεράπετρας χτίζει το μέλλον σε στέρεες βάσεις. Με σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με Ιστορικές, λαογραφικές, μουσικές παραστάσεις είναι πόλος έλξης ντόπιων και ξένων. Με δύο ταβέρνες, δύο καφενεία, ανακαινισμένο παλαιό σχολείο, φιλόξενους κατοίκους αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς. Ακόμη και στα σαλιγκάρια και στα άγρια μανιτάρια είναι πλούσια η Ανατολή.










Αρχική | Το χωριό | Δραστηριότητες | Το ξενοδοχείο | Κατοικίες | Κρατήσεις | Πολιτικές


ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΚΤΥΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2842041133-FAX 2842041123


Οικισμός με ιστορία, καθώς η ευρύτερη περιοχή λέγεται ότι ήταν κατοικημένη από τη δεύτερη Βυζαντινή περίοδο, η Ανατολή πήρε την ονομασία της από το γεγονός ότι δέχεται πρώτη τις πρωινές ηλιαχτίδες.




  Στα χρόνια της Ενετοκρατίας η Ανατολή, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες, αποτέλεσε λίκνο πολιτισμού καθώς και θέση στρατηγικής σημασίας, όπως μαρτυρά ο περίφημος βενετσιάνικος πύργος, τμήματα του οποίου σώζονται σήμερα στην ανατολική άκρη του οικισμού.
 «Σκαρφαλωμένο» στα πρανή του όρους Δίκτυ (το γενέθιο τόπο του Δία, κατά τη μυθολογία), σε υψόμετρο 600μ., το χωριό προσφέρει ακαταμάχητη θέα στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, ενώ το υγιεινό, ξηρό κλίμα του,

 το καθιστούν ιδανικό προορισμό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Σήμερα, συγκαταλέγεται στα 15 ομορφότερα χωριά της Κρήτης, με συμμετοχή στο διακρατικό Ευρωπαικό πρόγραμμα «Ομορφότερα χωριά», και αναπλάσσεται  διαρκώς με σεβασμό στα παραδοσιακά οικιστικά χαρακτηριστικά. 

Τα γραφικά σοκάκια, οι φυσικές πηγές, τα παλαία κτίσματα και το φυσικό περιβάλλον της Ανατολής  συνθέτουν  το ιδανικό τοπίο για ξεκούραστες και ξέγνοιαστες διακοπές στην όμορφη Νοτιοανατολική Κρήτη.

Δραστηριότητες

Κατά την παραμονή στον οικισμό μπορεί κανείς να περιηγηθεί στα πλακόστρωτα σοκάκια,  να ακολουθήσει τα μοναδικά μονοπάτια προς το Σταυρό (920 μ. υψόμετρο) ή   προς την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου με την όμορφη κρήνη, τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, και να απολαύσει την πανοραμική θέα προς το Νότιο Κρητικό Πέλαγος. 


Επισκεφθείτε τη φάρμα της περιοχής, οργανώστε μικρές εκδρομές στα κοντινά φαράγγια και φωτογραφίστε το πανέμορφο τοπίο που απλώνεται γύρω σας. Κατά τις διαδρομές σας μπορείτε να θαυμάσετε πλήθος άγριων λουλουδιών (ορχιδέες, κρητικά κυκλάμινα και άλλα) και να περισυλλέξετε σπάνια βότανα που φύονται  στην περιοχή.


Καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, διοργανώνονται εκδηλώσεις από τον “Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Ανατολής”, όπου μπορείτε να διασκεδάσετε και να γευθείτε τα πιο εκλεκτά τοπικά προιόντα και παραδοσιακά εδέσματα, απολαμβάνοντας τη ζεστασιά της αυθεντικής Κρητικής φιλοξενίας.

Κοντινοί προορισμοί

Η προνομιακή θέση του συγκροτήματος κατοικιών 'ΔΙΚΤΥΝΝΑ' επιτρέπει στους επισκέπτες του να βρίσκονται κοντά σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς του Ν.Λασιθίου:

 Ιεράπετρα: (link) Όμορφες, καθαρές παραλίες και πολλές ταβέρνες με εξαιρετική παραδοσιακή κρητική κουζίνα το κύρια χαρακτηριστικά της, αλλά και oι επιλογές που προσφέρει η Ιεράπετρα για διασκέδαση ικανοποιούν όλες τις διαθέσεις: παραλιακές καφετέριες, μπαρ αλλά και ρακάδικα που σας περιμένουν στα γύρω στενά. Η Ιεράπετρα απέχει 14 km από την Ανατολή. 


Νήσος Χρυσή: (link) Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης , η Ν.Χρυσή προσφέρεται για κολύμπι στα καταγάλανα νερά της, για χαλάρωση στις μοναδικές παραλίες της ή ακόμα και πεζοπορία στο πυκνό δάσος από κέδρους που φύονται μέσα στην αμμουδιά.Απέχει από την Ιεράπετρα 45 λεπτά με το καράβι. 


Αγ.Νικόλαος: (link) Πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου από το 1904. Απο τους παλιούς ποιοτικούς προρισμούς της Κρήτης Χτισμένη στη βορειοδυτική άκρη του ήρεμου κόλπου του Μιραμπέλο, είναι μια σύγχρονη πολιτεία διατηρώντας τη γραφικότητά της, ιδιαίτερα στο κέντρο της . Πόλο έλξης αποτελεί, στο κέντρο της πόλης, η λίμνη Βουλισμένη όπου σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί λουζόταν η θεά Αθηνά .Ο Αγι Νικόλαος απέχει 25 km απο την Ανατολή . 

Ελούντα: (link) Αποτελεί παγκοσμίως γνωστό θέρετρο με σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις. Από την Ελούντα διοργανώνονται εκδρομές με καΐκια για το νήσι της Σπιναλόγκας . Το νησάκι βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χερσονήσου.


Βαι: (link) Στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Βαι είναι το μεγαλύτερο σε έκταση και μοναδικό σε ομορφιά φοινικόδασος στην Ευρώπη. Καταλαμβάνει μια έκταση 250 στρεμμάτων και είναι μια καταπράσινη όαση με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν σε μια θαυμάσια χρυσή αμμουδιά.Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας και το μικρό νησάκι που απέχει λίγα μόνο μέτρα από τη παραλία συνθέτουν ένα τοπίο ασύγκριτης ομορφιάς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο.

Δικταιον Ανδρον: (link) Στη βόρεια πλευρά του βουνού Δίκτη, σε ύψος 1025 μ. βρίσκεται το Δικταίο Αντρο, το σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, ο Δίας. Χώρος πανάρχαιας λατρείας, από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους της Κρήτης. 

Αναλυτική περιγραφή
Δίκτυννα
Λίγο πιο κάτω από το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Δίας ( Δικταίον Αντρον), λίγο πριν τα κύμματα του Λιβυκού Πελάγους, στα πρανή του όρους Δίκτυ και σε 600 μ. υψόμετρο είναι κτισμένος ο παραδοσιακός οικισμός Ανατολή. 
Στην καρδιά του οικισμού,δίπλα στην εκκλησία των Αγ.Πάντων βρίσκεται το συγκρότημα πολυτελών παραδοσιακών κατοικιών 'ΔΙΚΤΥΝΝΑ'. Κάθε βίλα είναι φτιαγμένη με πολύ μεράκι και λειτουργεί αυτόνομα όλο το έτος. 


Το συγκροτημα ΔΙΚΤΥΝΝΑ, φτιάχτηκε απο τους ιδιοκτήτες του με πολύ μεράκι. Διατηρεί την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του χωριού ενώ στο εσωτερικό του διακρίνει κανείς πινελιές σύγχρονης αισθητικής. Κάθε βίλα έχει τον δικό της χαρακτήρα και σας δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσετε την αίσθηση της χαλάρωσης κ της ησυχίας με την πολυτέλεια ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Στους χώρους μας θα βρείτε όλες τις παροχές και τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης κατοικίας.
Παρέχεται αυτοκίνητο σε ειδικές τιμές. Παραλαβή και παράδοση στο Αεροδρόμιο-Λιμάνι.
Προσεχώς θα λειτουργήσει και εστιατόριο που θα προσφέρει παραδοσιακά φαγητά κατόπιν δικής σας παραγγελίας Ολες οι βίλες είναι προσανατολισμένες έτσι ώστε να προσφέρουν υπέροχη θέα στο Λιβυκό Πέλαγος.


Prices are κατά Βίλα και Διανυκτέρευση
Accomodation
01/07-31/08
01/09-20/12
11/01-30/06
21/12-10/01
Βίλα Κασσιόπη
110.00€
110.00€
110.00€
110.00€
Βίλα Καλλιστώ
117.00€
117.00€
117.00€
117.00€
Βίλα Γαία
117.00€
117.00€
117.00€
117.00€
Βίλα Ανδρομέδα
130.00€
130.00€
130.00€
130.00€
Βίλα Πλειάδες
143.00€
143.00€
143.00€
143.00€
Πρόσθετα
Extra Person
0 %
0 %
0 %
0 %
Baby Cot 0-1,99 yrs
0 %
0 %
0 %
0 %

Γνωρίστε μας
Το συγκροτημα ΔΙΚΤΥΝΝΑ, φτιάχτηκε απο τους ιδιοκτήτες του με πολύ μεράκι. Διατηρεί την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του χωριού ενώ στο εσωτερικό του διακρίνει κανείς πινελιές σύγχρονης αισθητικής. 



Κάθε βίλα έχει τον δικό της χαρακτήρα και σας δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσετε την αίσθηση της χαλάρωσης κ της ησυχίας με την πολυτέλεια ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Στους χώρους μας θα βρείτε όλες τις παροχές και τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης κατοικίας.





ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΚΤΥΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2842041133-FAX 2842041123
Ανατολή, TK 722 00
Ιεράπετρα, Κρήτη

Τηλ.: (+30) 2842041133
fax: (+30) 2842041123
email: info@diktynna.gr
website: www.diktynna.gr


Πολιτικές




Κρατήσεις
Για την επιβεβαίωση των κρατήσεων, είναι απαραίτητη η προκαταβολή του 25% του συνολικου κόστους των διανυκτερεύσεων.


Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης 22 ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης, επιστρέφεται η προκαταβολή.
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μεταξύ 21-15 ημερών πριν από την ημερομηνία άφιξης, η προκαταβολή δε σας επιστρέφεται.
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μεταξύ 14-0 ημερών από την ημερομηνία άφιξης, χάνετε το 50% του συνολικού ποσού της κράτησης.
Αναχώρηση 
Στην περίπτωση αναχώρησης πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, χρεώνεται το 50% του κόστους των διανυκτερεύσεων που υπολείπονται.

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΙΚΤΥΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2842041133-FAX 2842041123







νόστιμο και είχε peaces χαμαικέρασου, που έδωσε μια νέα επαφή με τον πραγματικά sugarfull ποτό.

Αναπαραγωγή σε νέο παράθυρο   ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ   PLAY

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ FREE LIVE PODOSFAIRO