ΚΡΗΤΗ ΜΙΝΩΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ TV,



EΞΤΡΑ ΛΑΔΙ ΚΡΗΤΗΣ     ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ     ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΩΛΗΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΚΡΗΤΗ      ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΥΚΑ   ΕΞΤΡΑ ΛΑΔΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΙΝΩΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Ο.Ε. - Συσκευαστήριο σταφυλιών & ελαιόλαδου <!--[if lt IE 7]> <![endif]












Μινωικά Φρούτα Ο.Ε.

Minoan Fruits«Είναι μια γης κατάμεσα του μελανού πελάγου, η Κρήτη, η ώρια κι η παχειά κι η τριγυρολουσμένη. Κατοίκους έχει αρίθμητους και χώρες ενενήντα. Κάθε λαός κι η γλώσσα του. Ζούν Αχαιοί στον τόπο, Ζούνε νησιώτες Κρητικοί, παλληκαριάς ξεφτέρια, και Κύδωνες και Δωρικοί και Πελασγοί λεβέντες. Κι ειν’ η Κνωσσό, χώρα τρανή, που ο Μίνωας του μεγάλου του Δία σύντροφος εννιά κι εννιά κυβέρναε χρόνους.» Οδύσσεια, τ.172-179
Τούτος ο τόπος από την Αρχαιότητα στην Ενετοκρατία από την Ενετοκρατία στην Οθωμανική κυριαρχία, ανάμεσα σε βενετσιάνικες κρήνες και μιναρέδες, μπροστά απ’ τις αυλές των αγροτόσπιτων και τις πύλες των ενετικών κάστρων, σε φαράγγια, αμπελώνες, ελαιώνες και ακροθαλασσιές, γεννάει πολιτισμό.
Το μινωικό θαύμα που είναι αντίστοιχο του ελληνικού, συνιστάται στο ότι ο λαός αυτός, ο τόσο δεμένος με τ’ αγαθά της γης, είχε ταυτόχρονα τόση λεπτότητα και τόση φινέτσα.
Company Image 2 Ένας λαός διαμορφώνεται από το πνεύμα του τοπίου και τη φύση του εδάφους που κατοικεί. Στην Κρήτη ο τόπος είναι σκληρός όμως όλα αντέχουν. Αντέχουν τον ήλιο, τον αέρα, την ξηρασία. Τόπος και λαός με λιτότητα, αντοχή και ευελιξία.



Σε τούτο τον τόπο, μια ανάσα από την έδρα του μινωικού πολιτισμού (γι αυτό και η επιλογή του διακριτικού μας τίτλου δεν είναι τυχαία), απόλυτα εναρμονισμένοι με το τοπίο, την φύση και την ιστορία, δημιουργήσαμε ένα χώρο για να τυποποιήσουμε τα αγαθά που τόσο απλόχερα μας προσφέρει τούτη η γη.
Company Image 1
Minoan FruitsΤο σταφύλι και το ελαιόλαδο, ως τα βασικά μας προϊόντα παραγωγής και τυποποίησης, έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο και άμεση σχέση με τον μινωικό πολιτισμό.



Η Εταιρεία

Νίκος Γιαννιδάκης και Δέσποινα Βουκυκλάκη-Γιαννιδάκη
Τυπικά όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007. Στην πραγματικότητα όμως το εμπορικό δαιμόνιο της οικογένειας χρονικά είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται μερικές δεκαετίες πριν με διαφορετικούς ανθρώπους, εποχές και μέσα αλλά με το ίδιο αναλλοίωτο μεράκι.
Η αγάπη, το αρχανιώτικο μεράκι και η πείρα τριών γενεών μας ενέπνευσε. Σε μια κατεξοχήν αμπελουργική περιοχή και μέσα στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας δημιουργήσαμε μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας για τα προϊόντα που, είτε παράγουμε εμείς, είτε παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής.
-->



LIVE ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ




Minoan Fruits